Νέα - Δελτία τύπου - Εκδηλώσεις

Ενημερωθείτε για τα τελευταία μας νέα και τις εκδηλώσεις μας

 

Πρόγραμμα Δράσεων Εντός# Εκτός 2017-2018

Περισσότερα από 70 παιδιά και νέοι, ευπαθών ομάδων, θα ενταχθούν στο φετινό πρόγραμμα δράσεων πρόληψης και στήριξης της κοινωνικής ενσωμάτωσης, με την ενεργή συμμετοχή περισσότερων από 25 εθελοντών, τη συνεργασία επιστημονικών στελεχών και συνεργατών του Συλλόγου Εντός#Εκτός και τη σύμπραξη συνεργαζόμενων Αρχών, Οργανώσεων και φορέων .

Διαβάστε περισσότερα για το αναλυτικό πρόγραμμα δράσεων 2017-2018 εδώ:
Βιωματικά Εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης & Εκπαίδευσης Ανηλίκων εποπτευόμενων Υπηρεσίας Επιμελητών Ανήλικων, Δικαστηρίων Ανηλίκων Θεσσαλονίκης , 11/2017-6/2018

Δημιουργικά Εργαστήρια
•    Εργαστήρι Κατασκευής Κοσμήματος & Μεταλλικών Κατασκευών
Συντονίστριες Εργαστηρίου: Ντορέ Μιρέιγ, Βασιλική Λαγαρού, Έλενα Καντζά, και Μαρία Μητσοπούλου
 
•    Εργαστήρι Ξύλινων Κατασκευών
Συντονίστριες Εργαστηρίου: Αλίκη Καραβάτου, Αθηνά Κατσαράκη, Χρυσούλα Τζελέπη και Ελένη Αναστασιάδου

Ειδικοί Στόχοι Δημιουργικών Εργαστηρίων
1.    Ενδυνάμωση αισθητηριακής ανάπτυξης, ενσυναίσθησης και αυτοαντίληψης των παιδιών μέσω της επαφής, επεξεργασίας και δημιουργίας νέων μορφών και συμβολισμών, από φυσικά υλικά (ξύλο, μέταλλο, ύφασμα, χαρτί, νήμα, πλαστικό κλπ)
2.    Ενθάρρυνση της δημιουργικής και καλλιτεχνικής έκφρασης και φαντασίας των παιδιών και ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης, μέσω της επίτευξης τιθέμενων στόχων και αποτελεσμάτων.
3.     Δημιουργική έκφραση και διαχείριση αρνητικών συναισθημάτων των παιδιών, μέσα από καλλιτεχνικές μορφές και σχήματα.
Βιωματικά Εργαστήρια Μη τυπικής Εκπαίδευσης

•    Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής
Συντονίστριες Εργαστηρίου: Αλεξάνδρα Μυλωνά και Χαρούλα Συλλαίου.

Ειδικοί Στόχοι Εργαστηρίου
1.    Ενδυνάμωση των δεξιοτήτων έκφρασης, δημιουργικότητας, επικοινωνίας μέσω της τέχνης (λογοτεχνία- φωτογραφία κτλ).
2.    Εξερεύνηση και ανάπτυξη των εκφραστικών μέσων των παιδιών για την επικοινωνία συναισθημάτων, ιδεών και εμπειριών.
3.    Ενίσχυση και δημιουργία κινήτρων των συμμετεχόντων στην παραγωγή γραπτού ή προφορικού λόγου, στην ανάγνωση και αφήγηση με καινοτόμους τρόπους.
4.    Ενδυνάμωση των κοινωνικών δεξιοτήτων και της αυτοεικόνας τους μέσω της συμμετοχής τους σε ομαδικές διεργασίες βιωματικής μάθησης και επικοινωνίας.
Εγώ & οι άλλοι: Μαθαίνω τα θέλω μου

•    Εργαστήρι Κοινωνικού Γραμματισμού & Ενδυνάμωσης: «Εγώ & οι άλλοι: Μαθαίνω τα θέλω μου»
Συντονίστριες Εργαστηρίου: Μαρία Περπιράκη, Εύα Δούρου, Εμψύχωση- Ενδυνάμωση: Λαμπρινή Γρηγορίου
 
Ειδικοί Στόχοι Εργαστηρίου
1.    Κοινωνικός Γραμματισμός μέσω βιωματικών τεχνικών και εκπαιδευτικού παιχνιδιού.
2.    Ανάπτυξη, μέσω του εκπαιδευτικού παιχνιδιού, των ατομικών και διαπροσωπικών δεξιοτήτων, όπως αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση, αυτοσεβασμός και αυτογνωσία
3.    Εξάσκηση  κοινωνικών ρόλων αποδοχής και ισοτιμίας
4.    Προσωπική ενδυνάμωση και προώθηση της ομαδικότητας και συνεργασίας

Πρόγραμμα Εργαστηρίων Δημιουργικής Απασχόλησης και Έκφρασης Ασυνόδευτων Προσφύγων- PRAKSIS,  10/2017-6/2018
 O Σύλλογος Εντός#Εκτός θέλοντας να συμβάλλει στην ενίσχυση της κοινωνικής ενσωμάτωσης, μέσω της εκπαίδευσης και δημιουργικής απασχόλησης των ανήλικων ασυνόδευτων προσφύγων, έχει αναπτύξει, με τη συνεργασία της Δομής Φιλοξενίας της Praksis στη Θεσσαλονίκη, Πρόγραμμα Εργαστηρίων Δημιουργικής Απασχόλησης και Έκφρασης Ασυνόδευτων Προσφύγων.
32  ανήλικοι πρόσφυγες συνολικά,, ηλικίας 12-17 ετών, θα συμμετέχουν την περίοδο από 10/2017-5/2018 στο Εργαστήρι Επεξεργασίας & Κατασκευής Διακοσμητικού Κεριού και στο Εργαστήρι Μεταλλικών Κατασκευών, δύο φορές την εβδομάδα στο χώρο του Εντός#Εκτός.
Συντονίστριες: Επεξεργασίας & Κατασκευής Διακοσμητικού Κεριού: Ελένη Βαφειάδου, Κατερίνα Φλωράν Ιωάννου, και Τάνια Φελέκη και Εργαστήρι Μεταλλικών Κατασκευών: Μιρεϊγ Ντορέ, Κατερίνα Ζαφείρη και Αμαλία Κερανοπούλου

Βιωματικό Εργαστήρι & Πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας στο Παπάφειο Ίδρυμα Θεσσαλονίκης, 10/2017-6/2018
Για τα παιδιά Γυμνασίου που φιλοξενούνται στο ίδρυμα, εκτός από την μαθησιακή υποστήριξη των παιδιών, βασικός στόχος παραμένει το άνοιγμα των παιδιών στην κοινότητα και η ενίσχυση των κοινωνικών τους δεξιοτήτων, μέσω της συμμετοχή τους σε οργανωμένες εξορμήσεις και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος της πόλης.
Επιπλέον, για τα παιδιά Δημοτικού, υλοποιείται βιωματικό εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης, όπως κατασκευές, ζωγραφική κ.α.
Συντονίστριες Εργαστηρίων: Παιδιών Γυμνασίου: Σεμερτζίδου Κατερίνα
 Κερανοπούλου Αμαλία και Άννα Βλάχου, και Παιδιών Δημοτικού: Ελένη Αναστασιάδου

Εργαστήριο Έκφρασης και Επικοινωνίας, κρατούμενων γυναικών καταστήματος κράτησης Διαβατών Θεσσαλονίκης, 10/2017-6/2018
Συνεχίζεται για περισσότερο από 10 έτη η δραστηριοποίηση του Συλλόγου Εντός#Εκτός, στο χώρο του τμήματος κράτησης γυναικών του καταστήματος κράτησης Διαβατών Θεσσαλονίκης, με την υλοποίηση δράσεων ενθάρρυνσης της έκφρασης και βελτίωσης της επικοινωνίας και των σχέσεων των γυναικών κρατουμένων. Το Εργαστήρι τα τρία τελευταία χρόνια, πραγματοποιείται από τον Εντός#Εκτός, σε συνεργασία με το Κέντρο Ψυχοθεραπείας Gestalt Foundation.

Συντονίστριες Εργαστηρίου με τη συνεργασία της ομάδας Gestalt Foundation: Αμαλία Κερανοπούλου και Κατερίνα Φλωράν Ιωάννου

Εποπτεία
Η εποπτεία των εθελοντών και συνεργατών συντονιστών των Εργαστηρίων, πραγματοποιείται από τον Ψυχολόγο και Επιστημονικό Υπεύθυνο του Συλλόγου Εθελοντών Υποστήριξης Ανηλίκων & Νέων, Εντός#Εκτός, Κο Νικηφορίδη Παναγιώτη.

 

Language options

Επιλογές

Στήριξε το έργο μας

Ιδέες, παρατηρήσεις, προτάσεις
Submit Article