Νέα - Δελτία τύπου - Εκδηλώσεις

Ενημερωθείτε για τα τελευταία μας νέα και τις εκδηλώσεις μας

28feb2019 page

Επιστημονικό Εργαστήρι

Ο Σύλλογος Εθελοντών Υποστήριξης Ανηλίκων και Νέων, Εντός#Εκτός & το Ινστιτούτο Συστημικής Προσέγγισης & Οικογενειακής Θεραπείας, σας προσκαλούν στο Επιστημονικό Εργαστήρι με τίτλο «Ιστορίες Ανθρώπινων Κοινοτήτων: Σχέσεις Συνύπαρξης & Συνοχής», την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 και ώρα 16.30 στο Αμφιθέατρο του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ.

Ο Jacques Pluymaekers, ψυχολόγος, οικογενειακός θεραπευτής, ιδρυτής του κέντρου κρίσης "La Gerbe”, αφηγείται, μέσω της παρουσίασης βίντεο μαρτυριών νέων, με ή χωρίς δυσκολίες κοινωνικής ένταξης, μια μακρόχρονη εμπειρία μελέτης για τον τρόπο που οι ανθρώπινες κοινότητες μπορούν να εξελιχθούν σε ένα νέο διευρυμένο πλαίσιο συνοχής και δημιουργικής συμβίωσης, μέσω των σχέσεων ανταλλαγής εμπειριών των ανθρώπων.
Κατά την διάρκεια του εργαστηρίου θα διεξαχθεί συζήτηση η οποία θα επικεντρωθεί στα πλαίσια/εμπειρίες των συμμετεχόντων και τις δυνατότητες- προεκτάσεις της χρήσης των νέων τεχνολογιών σήμερα.

Η παρουσίαση απευθύνεται σε επαγγελματίες, φοιτητές, φορείς, Οργανισμούς, Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών καθώς και Υπηρεσίες, Αρχές και θεσμικούς φορείς που ενδιαφέρονται για την εργασία με την κοινότητα ή και εργάζονται με στόχο την διερεύνηση νέων τρόπων και εργαλείων ενδυνάμωσης της κοινωνικής συνοχής κοινοτήτων, με ή χωρίς δυσκολίες κοινωνικής ένταξης ατόμων και ομάδων που βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό και δυσκολίες ένταξης. Η παρουσίαση είναι ανοιχτή και σε κάθε πολίτη που αναζητά τρόπους ενδυνάμωσης της κοινωνικής συνοχής και αναβάθμισης της κοινωνικής βιωσιμότητας της κοινότητας στην οποία συμμετέχει και λειτουργεί.
To Εργαστήρι πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Ιστορίες ανθρώπινων κοινοτήτων: Οι νέοι αφηγούνται σχέσεις συνύπαρξης και συνοχής», το οποίο υλοποιείται από τον Σύλλογο Εθελοντών Υποστήριξης Ανηλίκων & Νέων, Εντός#Εκτός, στο πλαίσιο του Προγράμματος "Νεανικές Δράσεις" με χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών - Τομέας Μακεδονίας Θράκης.

Συνδιοργάνωση: Σύλλογος Entos-Ektos & Ινστιτούτο Συστημικής Προσέγγισης & Οικογενειακής Θεραπείας.

- Απαραίτητη Δήλωση Συμμετοχής έως 10 Μαρτίου 2019 στον παρακάτω σύνδεσμο https://docs.google.com/forms/d/1SlUKEUMF0FQIvKM4kgyrTszHVj-7pJll_AiDXRO00O4/viewform?edit_requested=true

logo YMATHlogo YOUTH ACTIONS

Language options