ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Γιατί τα παιδιά είναι υπόθεση όλων μας

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Όραμα

Ενίσχυση της δράσης της Κοινωνίας των Πολιτών, για ένα περιβάλλον ίσων ευκαιριών και προστασίας των δικαιωμάτων των ανηλίκων και νέων και για την άρση των περιορισμών που αντιμετωπίζουν ανήλικοι και νέοι σε κίνδυνο κοινωνικής θυματοποίησης και αποκλεισμού.

Αποστολή

Η ανάδειξη και πρόληψη των συνθηκών και των διαστάσεων της κοινωνικής περιθωριοποίησης και θυματοποίησης των ανηλίκων με παραβατική συμπεριφορά και νέων σε κίνδυνο και η ανάπτυξη πρωτοβουλιών, συνεργασιών και δράσεων προώθησης και προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών, καταπολέμησης του ρατσισμού και προώθησης της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας ευκαιριών και της κοινωνικής αλληλεγγύης.
 
Στόχοι

  • Ανάπτυξη δράσης και εργαλείων αντιμετώπισης των περιορισμών και αποκλεισμών ευπαθών ομάδων ανηλίκων και νέων, στους τομείς εκπαίδευσης, δημιουργικής απασχόλησης,  κατάρτισης, προσωπικής ανάπτυξης αλλά και κάλυψης βασικών αναγκών και διασφάλισης των θεμελιωδών δικαιωμάτων των νέων.
  • Πρόληψη της υποτροπής της παραβατικότητας, ανηλίκων μέσω της προώθησης εναλλακτικών δράσεων εκπαίδευσης,  κατάρτισης και ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης.
  • Πληροφόρηση, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας, φορέων και υπηρεσιών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της κοινωνικής θυματοποίησης των ανηλίκων και νέων σε κίνδυνο.
  • Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με έμφαση στα δικαιώματα του παιδιού και τη καταπολέμηση της βίας και της ρητορικής μίσους
  • Προώθηση του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης των πολιτών και ενεργοποίηση εθελοντών, με στόχο τη συμβολή στην καταπολέμηση κοινωνικών, οικονομικών και πάσης φύσεως αποκλεισμών.
  • Συνεργασία και δικτύωση με άλλες ΜΚΟ, Δίκτυα και φορείς, για την ανάπτυξη Κοινωνικού Διαλόγου για την ισότητα ευκαιριών των νέων.

Ιστορικό
Η δραστηριότητα του Συλλόγου Εθελοντών Υποστήριξης Ανηλίκων & Νέων, Εντός#Εκτός (Πρώην  Σύλλογος Φίλων Εθελοντών της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, Ε.Π.Α.Θ. ),ξεκινά ανεπίσημα το 1992, όταν μία ομάδα εθελοντών του Κέντρου Αντλεριανής Ψυχολογίας στη Θεσσαλονίκη, πλαισιώνει υποστηρικτικά την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, το 1997, ξεκινά η λειτουργία της  «Στέγης Κακοποιημένου Κοριτσιού» από το Κέντρο ΡΟΤΑ, στα πλαίσια συνεργασίας της Ε.Π.Α.Θ. και του τμήματος ποινικών και εγκληματολογικών επιστημών της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με τη χρηματοδότηση ευρωπαϊκό προγράμματος. Η Εθελοντική Ομάδα του Κέντρου Αντλεριανής Ψυχολογίας, υποστηρίζει επιστημονικά, την υλοποίηση του προγράμματος, ενώ μετά την ολοκλήρωσή του το 1998, η ομάδα εθελοντών αποφασίζει την σύσταση του Συλλόγου Εθελοντών Υποστήριξης Ανηλίκων & Νέων, Εντός#Εκτός, με σκοπό την υποστήριξη του έργου της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, των ανηλίκων παραβατών και των ανηλίκων σε κίνδυνο παραβατικότητας.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Υποστήριξης Ανηλίκων & Νέων, Εντός#Εκτός είναι εγγεγραμμένος στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας ως Ν.Π.Ι.Δ.  μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (απόφαση : ΑΡ.Γ.Π.:Π (2)γ/οικ. 105565 του Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1453/Τβ/21-10-05), καθώς και στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών Μη κυβερνητικών Οργανώσεων(αρ. 02202ΣΥΤ11063040Ν/009).

 

Language options

Στοιχεία επικοινωνίας ΕΝΤΟΣ#ΕΚΤΟΣ

image

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλεφώνησέ μας
0030 2310-811078
Στείλε μας email
info@entos-ektos.com
Η Έδρα μας
Αμβροσίου 5, 2ος όροφος Τ.Κ. 546 30, Θεσσαλονίκη

Στήριξε το έργο μας

Ιδέες, Παρατηρήσεις, Προτάσεις
Επικοινώνησε μαζί μας